Varför du ska ha en Kindle

Förra veckan köpte jag en Kindle, som är en läsplatta av Amazon , och jag blev faktiskt positivt överraskad och förhoppningsvis så håller den ett bra tag också.

Kindeln är väger endast 240 gram, har inbyggt wi-fi och är väldigt lätt att läsa på t.o.m ute i solen. Det går att ändra storleken på typsnitten och hur många ord som du vill ha per rad, vilket kan göra att du läser snabbare. Kindeln sparar automatiskt den senaste sidan du läste så nästa gång du startar den så börjar du där du slutade utan att behöva lägga till bokmärken. Du har möjligheten att bokmärka sidor som du tycker är viktiga och vill komma ihår och även göra understrykningar och anteckningar. Eftersom Kindel inte finns på svenska så saknar tangenbordet åäö så det får man leva med. Det går även att söka i böckerna och engelsk ordlista finns med vilket kan vara bra att ha.

Några nackdelar med kindle


En av de största nackdelarna är att Kindle endast går att använda med Amazons böcker och utbudet är dessutom begränsat för oss i Sverige vilket måste ha något med rättigheter att göra. Det är inte lika lätt att blädra med läsplattor som med böcker för även om du har gjort en anteckning eller bokmärkt sidan så måste du leta upp den och det kanske är en vanesak men det är lättar med vanliga böcker.

Varför du ska ha en läsplatta.


För det första så slipper du frakten och tiden det tar att få en böckerna för med en läsplatta så tar det bara ett par minuter att köpa och ladda ner en helt ny bok. Du kan bläddra bland böckerna på Amazon direkt i Kindlen men det går lika bra att göra det via datorn och skicka boken till kindlen. Den rymmer upp till 3500 böcker så du sparar en hel del utrymme i hemmet.

Kindle kostar $139 plus frakt och är ca 1000kr billigare än läsplattor anpassade för Sverige så om du enbart tänkt läsa böcker från Amazon, vilket jag tänkt, och du klara dig utan att föra anteckningar med åäö så är Kindle något för dig. Det tog endast två dagar för Amazon att skicka den till Västerås vilket är imponerande och om jag inte haft portkod så har jag sluppit vänta 3 dagar extra.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0