Lite problem att byta dator

Min bärbara dator har mått så bra de senaste månaderna och jag har i ärlighetensnamn inte tagit hand om den så väl som jag borde gjort. Men i vilket fall som helst så var det dags att köpa ny dator och jag hade bestämt mig för en stationär den här gången och köpa till en stor skärm. Eftersom jag inte är den mest tekniska personen och utan prisjakt.se så hade det tagit evigheter att hitta en dator som passade mig.
Kravet var att den inte skulle kosta alltför mycket och att den skulle ha tillräckligt med prestanda för att klara sig i många år framöver, iaf för mina behov. Så jag började fylla i kraven på prisjakt.se som Intel i5, i7, minst 6Gb RAM, trådlöstnätverk mm. Hittade endast en dator som passade till at streama film så då var det bara att ändra sökinställniingarna så jag lade till AMD Phenom och hittade en riktigt schysst ACER dator som bara OnOff och en till utik hade.

Beställning

Lade in en beställning på fredagen på en ACER och en LG skärm och skärmen fick jag direkt efter helgen men ingen dator. Kollade OnOffs hemsida och det stod att den fanns i lager och på "mina sidor" så verkade allt vara ok också. Mailade men fick inget snabbt svar så jag ringde och frågade. Fick till svar att den var slut hos leverantören och att lagerstatusen visade ibland fel på hemsidan och att leveransen skulle ske om 2 veckor. OnOff som omsätter miljarder kan inte visa rätt lagerstatus? Vad är det frågan om? Eftersom jag blir tvungen att vänta så ville jag ha kompensation och de skulle framföra det till chefen. Ok med kompensation så kan jag väl gå med på att vänta två veckor till.

OnOff inte att lite på

Fick senare samma dag ett mail om att ordern har makulerats och att deras leverantör, som för övrigt alla andra också använder, inte skulle ta in datorn nå mer. Vafan nu sitter jag här helt utan dator och måste börja om från början!!!! Sökte på prisjakt igen och tog bort kravet på trådlöstnätverk och hittade efter en stund en dator från JME med intel i5 och var faktiskt bättre än ACERn. Fick den efter några dagar och den fungerade fint, någon dag tills den krashade.

Nu är jag gladare

När ska eländet sluta?!?! Ringde supporten och kom fram till att jag skulle updatera drivrutiner och ominstallera windows först om det inte fungerade istället för att skicka den ner till Malmö. Ominstallerade Windows och nu fungerar den perfekt. Vet inte om något program som jag installerade orsakade problemen eller inte men det kvittar för nu fungerar den perfekt och är jäkligt nöjd med min nya dator.
Även om allt fungerar som det ska så måste man installera om alla programmen igen men även om det är trist att göra så är det väl ett litet pris man får betala.

RSS 2.0