Hjälp med att rösta

Det är lite skrämmande att det ska vara så svårt att trycka på rätt knapp i riksdagen. Socialdemokraten Peter Hansson röstade på Sverigedemokraterna i förra veckan vilket är skrämmande men denna gång blev det inte avgörande. Peters hjärna kanske tog en liten genväg och trodde det var rätt när han såg S och demokrat vilket inte är så konstigt eftersom hjärna oftar tar genvägar. Om han nu inte i hemlighet sympatiserar med Sverigedemokraternas förslag så lär han nog inte göra om det igen, annars kan han få ett par av mina glasögon.

Flera andra politiker har också tryckt fel men värst måste nog vänsterpartisten Christina Höj Larsen vara som missade att rösta i talmansvalet för att hon var på toaletten. Även politiker måste planera sina toalettbesök.

Det kanske ska ta med sig en assistent som verkligen kollar så att de tröstar rätt, det skulle kanske minska arbetslösheten med någon promille.


Läs mer på Aftonbladet

Zlatan tar dem i örat

Zlatan, Cassano, Balotelli, Robinho och Pato är ett löjligt imponerande anfallsvapen för Milan om de öppnar plånboken i Januari. De fyra första har superegon och även om Pato också har ett stort ego så är han mer städad och pålitlig. Zlatan, Cassano, Balotelli och Robinho har alla bråkat för att komma bort sina klubbar och vi vet alla att Zlatan är kung på det området, de andra kanske har kollat på hur han har gjort.

Det som oroar är att de har sådana extrema egon och om Mourinho var tränare så hade det inte varit några större problem för han vet hur man ska hantera sådan personer, för han har ett superego själv och förstår hur andra tänker. Med Massimilano Allegri är det annorlunda för han är mer som en familjekär pappa som bara tar till hårdhandskrna när han är tvingad till det annars så låter han spelarna göra vad de vill.

Kan man ge Cassano och Balotelli fria tyglar?

Zlatan är kungen i Milan och kan göra vad han vill och Robinho håller på att kämpa till sig liknande friheter. Balotelli och Cassano är mer som bistuckna tjurkalvar och kan inte släppas lösa i hagen. Inte utan någon som kan ta dem i örat och den personen är Zlatan. Han är kungen i Milan och tänker då inte släppa tronen i första taget och sedan tror jag inte Balotelli aspirerar för den rollen ännu, inte sålänge Zlatan är där, men Cassano kanske gör det. Men han kommer nog att kastas ut om han försöker så för Milans bästa får vi hoppas att han låter bli.

Läs Wegerups Krönika i aftonbladet

Inte som förr

Priset för världens bästa spelare är bara politik och har inte mycket med bedrifter att göra längre. Om det gjorde det så borde Wesley Sneider varit nominerad för han vann nästan allt som gick att vinna och även om Inieaste, Xavi och Messi är bättre fotbollsspelare så vann de inte lika mycket.

Aftonbladet skriver om Dani Alves som sagt att man ska vara tystlåten, ödmjuk och vänlig för att vinna priset förutom att ha talangen och att det är därför Ronaldo inte är nominerad. Om det vore så så kan de väl ge priset till Barca spelare varje år för alla deras spelare är tystlåtna, ödmjuka opch vänliga, förutom Dani Alves då.





Uniteds Rutin avgjorde

Mitt favoritlag Manchester United vann rättvist över Arsenal igår och som ofta sker när två stora lag möts så tar de ut varandra. Innehavet av bollen böljar fram och tillbaka och båda lagen försöker kontrollera matchen men ingen lyckas 100% och det som avgör är en ren tillfällighet. Nanis inlägg på Ji Sung Park såg lustigt ut och om han försökte styra bollen mot bortre stolpen så var det grymt skickligt, och det är sådana saker som ofta avgör sådana här matcher.

 

United hade ett gyllene läge att utöka ledningen till 2-0 men Nani fick för sig att han skulle göra mål från en snäv vinkel istället för att enkelt passa bollen snett bakåt mot Rooney som då hade haft öppet mål. Repriser är visar hur Rooney blir pissed off på Nani och hoppar och slår med armarna för att han inte fick bollen (1.35 in i klippet) och det gör Uniteds hela bänken också som man tyvärr inte får se här, tror att Nani fick en utskällning av Sir Alex Ferguson efter det.

 

Straffen som United fick var löjlig, bollen gick mot handen och enda sättet för Clichy att undvika den är att dra av sig armen. Men men, Rooney missade så de fick iaf inget orättvist mål med sig.

 

Rooney straffteknik är intressant och som Peter Wennman skriver i aftonbladet så kan de som klagar över Rooneys miss ingenting om fotboll. Även med en normal ansats så hade han skjutit över för han fick för mycket fot under bollen och det hade inget med hans sidohopp att göra. Om inte annat så lurade den målvakten totalt och jag hoppas att han fortsätter med den.

 

Arsenal såg farliga ut när de hade bollen mitt på plan men sen hände det inte så mycket mer för framför mål så var de uddlösa och det är Arsenals dilemma. United har en annan rutin och de vet att målchanser förr eller senare blir mål och det har inte Arsenal förstått ännu.

 

 


Välkommen till min nya blogg!

Den här bloggen kommer att handla om det som intresserar mig mest och det är fotboll och företagande. Mitt mål är att kombinera dessa två på ett lönsamtsätt och samtidigt få tid över till familj och resande.


RSS 2.0