Varför de minsta klubbarna förblir små

De som har mest pengar kan lättare investera dem för att växa ytterligare och så är det överallt, de rika blir rikare helt enkelt. Men det är så klart inte omöjligt för en liten klubb att växa sig stor men det tar tid och de flesta gör fel och kastar pengar i sjön.

 

Vad krävs för en klubb ska kunna växa?

 

Förutom spelare så måste en klubb ha kompetenta ledare och ledning för annars går det inte att driva en klubb framgångsrikt. Sedan behöver seniorlagen publik som stöder laget och ger intäkter. Slutligen behöver klubben sponsorer och det är ofta dessa som håller lagen vid liv.

 

Alla småklubbar har problem från dag ett för de har inte alltid duktiga ledare och om de skulle ha det så är det ledningens kunskaper som brister. Om ledningen är skicklig på att driva in pengar så ger de inte tillräckligt med stöd till ledarna eller så lägger de sig i utan att ha kunskap om sporten. En klubb måste ha duktiga ledare och personer som driver klubben.

 

Utan publik så blir det tråkigt att spela och klubben blöder för domare, plan och korv och dricka måste betalas. Om spelarna får ersättning för att spela så är det ännu viktigare med en publik. De flesta klubbar tar inträde och det är inget fel med det men de flesta tar för mycket betalt och skulle tjäna betydligt mer genom att sänka inträdet eller genom att ger mer tillbaka.

 

Det finns två slags sponsorer och den ena stödjer klubben i ur och skur medan den andra bara vill synas och om de inte får vad de vill så byter de lag. Om laget går bra och har en stor publik så gäller det helt enkelt att maximera intäkterna genom att hitta de största sponsorerna samtidigt som de som stödjer laget oavsett måste behållas. Småklubbarna har inte en sådan tur utan de måste jaga sponsorer och oftast så är det fel personer som gör detta och utan att tänka på vad de kan erbjuda sponsorerna.

 

Något att fundera på:

Hur mycket kan ett lag ta i inträde?

Vad kan en klubb erbjuda sponsorer förutom reklamplats?

Är eldsjälar rätt personer att driva föreningar?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0