Behöver alla företag en blogg?

För några månader sedan så var jag på en nätverksträff i Västerås och det handlade om bloggande. Arrangören hade bjudit in en förredetta kvinnlig bloggare som jag tyvärr glömt bort namnet på men hon var den första som kunde leva på sin blogg. Antalet besökare var dock inte i närheten av dagens bloggare som kenza, blondinbella och kissie men hon var nr 1 då iaf. Hon var väldigt duktig och berättade mycket intressanta saker om hur hon gjorde för att bli bloggdrottning.


Behöver alla företag bloggar?


De som var på nätverksträffen var inte några aspirerande bloggkungar utan personer som höll på att starta eget företag eller som redan hade företag. Visst kan företagare blogga men inte alla och om man bloggar så måste det ju vara intressant för någon annan att läsa, man kan ju inte bara skriva om företagets egna erbjudanden hela tiden. Har för mig att ingen på träffen hade nytta eller ville börja blogga, iaf inte ofta vilket man bör göra om man vill få besökare och kanske t.o.m kunder. Att ha en gammal ouppdaterad blogg är inte skoj för någon så huvudregeln bör vara att inte skaffa en blogg.

Det finns ett mellanting


Nu är det så att Google och andra sökmotorer gillar att webbplatser har många sidor så webbplatser med en blogg kan ha en fördel mot en som inte har det. Men om man inte tänkt uppdatera ofta men vill kanske skriva någon gång om vad som sker i företaget och kanske slinka in ett och annat erbjudande så finns det allternativ. Om du har WordPress som hemsida så använder du bloggfunktionen, inlägg, till att skriva om nyheter, erbjudande eller sådant ni känner för men istället för att den hetter "blogg" så heter kategorierna "Nyheter" erbjudande" osv. Dvs istället för att dina besökare går in på en sida som heter blogg (www.dindomän.se/blogg) så besöker de nyheter (www.dindomän.se/nyheter) eller erbjudanden osv. Så ni slipper ansvaret att ha en blogg men kan dra fördel av högre placering i sökmotorerna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0