Imponerande SSK

Sportbladet avslöjar att de planerar att förlänga med Peter Popovic för att de anser att han är framtiden även om laget ligger sist i Elitserien. Kommer inte ihåg när det senast hände inom fotbollen för där ryker de rätt fort. I serie A sparkas det tränare till höger och vänster då många lag har engagerade ägare som kan vara lite speciella. Palermos president Maurizio Zamparini har sedan 1987 kickat 27 olika tränare, 15 st i hans förra klubb Venezia och 8 i Palermo. Detta är såklart extremt beteende men jag undrar om de inte tävlar om vem som kan sparka flest tränare under ett år och inte åka ur Serie A.

Sir Alex Fergusons son Darren fick nyligen sparken av Preston då de låg sist och då anses han vara en av de stora framtidsnamnen. Om han tränat Södertälje SK så hade han kanske fått vara kvar. I Premier League så vill Blackburns och Newcastles ägare inte vara sämre än sina kamrater i Serie A och har båda sparkat sina respektive tränare. Chris Hughton fick 16 matcher på sig i Newcastle och skramlade bara ihop 19 poäng men klubben sa i oktober att de ville omförhandla hans kontrakt men 5 matcher senare så var det bye bye. Hughton var Newcastles åttonde manager på 6 år.

Sam Allardyce fick sparken av Blackburn för att deras Indiska ägare Venky, som nyss köpt klubben, inte ansåg att han passade deras långsiktiga planer. Allardyce ville tydligen inte värva spelare som Venky rekommenderade så de ansäg väl inte att de kunde styra honom. Sam tror själv att någon pratat strunt om honom:

"Having never really met the new owners and had little dialogue, somebody somewhere has obviously said something derogatory to get me out of this job."

Som sagt så är det inte så vanligt att tränare vars lag ligger sist får förlängt kontrakt inom fotbollen och det gäller säkert hockeyn också, så SSK ska han en applåd för det de gör.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0