Fel personer att hoppa på - Vitaepro och SCN

När Aftonbladet först skrev om att Mikael Persbrandt marknadsförde ett bluffpiller tänkte jag "men Stig Strand då? han marknadsför också ett piller som troligen inte funkar alls, varför inte hoppa på Stig Strand också"?. Sagt och gjort Aftonbladet frågar ut Stig Strand också och det är helt rätt men helt fel.

Det är helt rätt att även undersöka Vitaepro om de undersökt SCN och de borde fortsätta med det. Tycker det är sjukt att det är lagligt att sälja preparat som lovar under och som bevisligen inte fungerar, iaf inte på människor. Och dessa preparat marknadsförs med hjälp av kändisar och vi går på det. Om Mikael Persbrandt använder det och tycker att det är bra så måste det fungera så jag köper pillrena. Önskar i ärlighetens namn att jag också kunde sälja något naturmedel för 200kr paketet som inte har någon som helst effekt och som endast kostar några kronor paketet att tillverka.

Det som är helt fel är att hoppa på Stig Strand och försöka få honom att säga att han marknadsför bluffpiller. Jag tror innerligen inte att stig medvetet marknadsför en bluffprodukt och han verkar ju enligt honom själv ta Vitaepro. Är det då fel av honom att marknadsföra en produkt som han själv tror fungerar? Det finns ingen ansiktskräm som syns i tv som fungerar är det då fel av Katy Perry och Andie MacDowell och alla andra kändisar att marknadsföra dem? Nej jag tror att de flesta av oss gladeligen hade smörjt in krossade skalbaggar i ansiktet och sagt att det fugerar super bra om vi fick tillräckligt betalt för det.

Preparat som bevisligen inte fungerar på människor ska inte få säljas överhuvudtaget och de företag som fortsätter att göra det måste kontrolleras och granskas kontinuerligt.


Slutligen så är det är vi konsumenter som måste bli mer kritiska till det som visas i tv och skrivs om i tidningarna. Vi kan helt enkelt inte tro på allt som kändisarna säger utan vi måste fundera på om vi verkligen behöver det som säljs och om produkten verkar för bra för att vara sann så är det bara att googla och se vad andra tycker, det finns alltid någon annan som testat produkten innan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0