Uniteds Rutin avgjorde

Mitt favoritlag Manchester United vann rättvist över Arsenal igår och som ofta sker när två stora lag möts så tar de ut varandra. Innehavet av bollen böljar fram och tillbaka och båda lagen försöker kontrollera matchen men ingen lyckas 100% och det som avgör är en ren tillfällighet. Nanis inlägg på Ji Sung Park såg lustigt ut och om han försökte styra bollen mot bortre stolpen så var det grymt skickligt, och det är sådana saker som ofta avgör sådana här matcher.

 

United hade ett gyllene läge att utöka ledningen till 2-0 men Nani fick för sig att han skulle göra mål från en snäv vinkel istället för att enkelt passa bollen snett bakåt mot Rooney som då hade haft öppet mål. Repriser är visar hur Rooney blir pissed off på Nani och hoppar och slår med armarna för att han inte fick bollen (1.35 in i klippet) och det gör Uniteds hela bänken också som man tyvärr inte får se här, tror att Nani fick en utskällning av Sir Alex Ferguson efter det.

 

Straffen som United fick var löjlig, bollen gick mot handen och enda sättet för Clichy att undvika den är att dra av sig armen. Men men, Rooney missade så de fick iaf inget orättvist mål med sig.

 

Rooney straffteknik är intressant och som Peter Wennman skriver i aftonbladet så kan de som klagar över Rooneys miss ingenting om fotboll. Även med en normal ansats så hade han skjutit över för han fick för mycket fot under bollen och det hade inget med hans sidohopp att göra. Om inte annat så lurade den målvakten totalt och jag hoppas att han fortsätter med den.

 

Arsenal såg farliga ut när de hade bollen mitt på plan men sen hände det inte så mycket mer för framför mål så var de uddlösa och det är Arsenals dilemma. United har en annan rutin och de vet att målchanser förr eller senare blir mål och det har inte Arsenal förstått ännu.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0